2007-10-10

Η ζωή των πουλιών



Ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής, αλλά και η ΕΤ1, προβάλλει κάθε τόσο εξαιρετικά ντοκυμανταίρ του BBC. Ίσως να έχετε πετύχει κι εσείς έναν αεικίνητο ηλικιωμένο, ονόματι David Attenborough (81 ετών σήμερα), που γυρίζει όλο τον κόσμο και εξερευνά τη φύση, κάθε πλευρά της ζωής του πλανήτη μας.

Αυτόν τον καιρό προβάλλεται (καθημερινά 18:00) η σειρά «The Life of Birds» (Η ζωή των πουλιών). Την περασμένη βδομάδα το επεισόδιο περιελάμβανε ένα εκπληκτικό πουλί, ονόματι μήνουρος (στα αγγλικά lyre bird, πουλί λύρα). Το όνομα του πτηνού προϊδεάζει για τις ικανότητές του, αλλά αν δείτε το βίντεο σίγουρα θα εκπλαγείτε.


Πέρσι, στα ογδοηκοστά γενέθλια του Attenborough, οι Βρετανοί ψήφισαν το συγκεκριμένο βίντεο ως αγαπημένο τους (οι 20 υποψηφιότητες). Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους.



Πριν κάμποσο καιρό ψάχνοντας στο youtube, βρήκα το δεύτερο αγαπημένο μου από τον Attenborough: κοράκια που ζουν στις πόλεις. Απολαύστε τα:


Στο youtube υπάρχουν πολλά βίντεο από τη δουλειά του σπουδαίου αυτού ανθρώπου. Ενδεικτικά: Playlist: Attenborough, Attenborough, life of birds.

Ετικέτες , ,

1 Comments:

Ο/Η Blogger Νίκος Καραγιάννης είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε. Σχετικά με το σχόλιο που έστειλες στο blog μου:
Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με οτι γραφεις. Το πρόβλημα μας είναι όπως πάντα η αναβλυτικότητα της πολιτείας. Η επίσημη ιστοσελίδα της Αττικο Μετρό το 2000 που άνοιξε ανέφερε οτι η επέκταση μέχρι Μασρούσι θα ήταν έτοιμη το 2004!!!, προς Γαλάτσι το 2006, προς Ελληνικό το 2004 κοκ
Επίσης σε επίσημες εξαγγελίες του ΥΜΕ το 2003 κου Βερελή ανακοινώθηκε εκτεταμένο δίκτυο Τρα που βεβαίως ποτέ δεν έγινε. Το ίδιο φανταζομαι ΄γινεται με τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Δυστυχώς στη χώρα μας τα έργα υποδομής γίνονται όχι με μακροπρόθεσμο στόχο αλλά να καλύψουν ελλείψεις προηγούμενων ετών.
Να είσαι καλά
Νίκος Καραγιάννης

18/11/07 17:24  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home