2007-10-09

Είναι το site της Βουλής ροζ;

Πέτυχα χτες, κάνοντας ζάπινγκ, τη «Ζούγκλα» του Τριανταφυλλόπουλου. Τίτλος στο κάτω μέρος της οθόνης: «ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ». Τρομερό, θα σκεφτόταν κάποιος ανυποψίαστος. Είναι δυνατόν το site της Βουλής των Ελλήνων να έχει τσόντα;

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Ο δικτυακός τόπος της Βουλής έχει ένα τμήμα με συνδέσμους, με μία σελίδα να αφορά οργανισμούς. Στη συγκεκριμένη σελίδα (όπως μπορούμε να δούμε από τις αποθηκευμένες σελίδες του archive.org, π.χ. Jun 09, 2007) υπήρχε σύνδεσμος προς τη σελίδα http://www.orfeasnet.gr/elta/post.htm με τίτλο «Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.)». Πράγματι, παλιότερα (μέχρι το 2003) στη συγκεκριμένη διεύθυνση υπήρχε ένα μικρό site (ανεπίσημο ή επίσημο δεν ξέρω) για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Το site orfeasnet.gr έκλεισε μέσα στο 2003, οπότε κάθε σύνδεσμος προς αυτό βγάζει σε μια σελίδα με διαφημίσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν «ροζ» περιεχόμενο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ τα ΕΛ.ΤΑ. έχουν δικό τους domain name (elta.gr) στο οποίο φιλοξενούν τον δικτυακό τους τόπο τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2003, κανείς από το επιτελείο της Βουλής δεν διαπίστωσε στα 4 αυτά χρόνια ότι έπρεπε να αλλάξουν τη διεύθυνση (URL) του συνδέσμου! Γενικότερα φαίνεται ότι οι σύνδεσμοι στο site της Βουλής δεν ελέγχονταν καθόλου, αφού μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο εμφανίζονταν οι ακόλουθοι λανθασμένοι σύνδεσμοι: Ο διευθυντής Πληροφορικής της Βουλής ισχυρίστηκε ότι ελέγχονται ανά 6 μήνες, κάτι που όπως διαπιστώνουμε δεν ευσταθεί.

Επί της ουσίας

Αυτό είναι λοιπόν το «σεξ στην ιστοσελίδα [sic*] της Βουλής», κύριε Τριανταφυλλόπουλε και λοιποί χθεσινοβραδινοί συνδαιτυμόνες που είστε άσχετοι περί Διαδικτύου και νέων τεχνολογιών. Εκτός κι αν κάποιοι παριστάνετε τους άσχετους για λόγους εντυπώσεων: πόσοι από τους τηλεθεατές της «Ζούγκλας» έχουν υπολογιστή, σύνδεση στο Διαδίκτυο και τις (λίγες) γνώσεις για να ελέγξουν την ορθότητα και την ακρίβεια όσων παρουσιάζονται στην εκπομπή; Ελάχιστοι, οπότε οι περισσότεροι θα μείνουν με τις εντυπώσεις.

_______
* Το σωστό δεν είναι «ιστοσελίδα» (web page), αλλά «δικτυακός τόπος / ιστοχώρος / ιστότοπος» (web site), που αποτελεί ένα σύνολο ιστοσελίδων.

Ετικέτες , ,

3 Comments:

Ο/Η Blogger Anastasios είπε...

Το «εύρημα» σχολιάζεται πιο αναλυτικά στο νέο blog TV-OFF: Εισαγωγή στην παραπληροφόρηση (Κίτρινος Τύπος - Τσόντες στη Βουλή)
Επίσης στο Entash: Σεξ στην ιστοσελίδα της βουλής?

9/10/07 16:15  
Ο/Η Blogger Μαρία είπε...

Αναστασιε σε ευχαριστω μου έλυσες την απορια γιατι λόγω ζαπινγκ (Χριστοδουλος είναι αυτός) προλαβα μόνο τον τίτλο και διαφημισεις. Δεν μπορω να υποστηριξω ότι είμαι ιδιαιτερα σχετική με το ιντερνετ, ωστόσο αν ήθελα να κανω ένα εμπεριστατωμενο σχετικό ρεπορταζ σίγουρα θα απευθυνόμουν σε καποιον περισσότερο σχετικό.
Η αληθεια είναι ότι ο τίτλος ήταν παρατραβηγμενος... Βεβαια ο Τριανταφυλλοπουλος χρησιμοποιησε αυτή την ακρότητα προκειμένου να βγαλει στην επιφανεια και να συζητηθουν μπροστα στο κοινό κι αλλα θεματα για το ήθος κ.λ.π. των κοινοβουλευτικών μας εκπροσωπων.
Ο τίτλος θαρρω ήταν απλα ο "κραχτης"...

9/10/07 23:16  
Ο/Η Blogger Anastasios είπε...

Ο τίτλος δεν ήταν απλώς παρατραβηγμένος, παραποιούσε την αλήθεια! Δεν ξέρω τι συζήτησαν μετά, πάντως το όποιο ήθος των βουλευτών δεν έχει απολύτως καμία σχέση με ένα link που πλέον οδηγεί σε μια σελίδα με διαφημίσεις επειδή έχει ξεχαστεί 4 χρόνια.

Αν σε ένα τόσο απλό θέμα ο Τριανταφυλλόπουλος λέει ψέματα, φαντάζομαι τι έχει κάνει σε πόσες άλλες υποθέσεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε (π.χ. υπόθεση Κορκολή που έγινε ρεζίλι πανελληνίως, στα δικαστήρια αθωώθηκε, αλλά οι εντυπώσεις έμειναν).

10/10/07 18:56  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home