2007-09-04

Ασυνέπεια

Τα Μ.Μ.Ε. ασχολούνται με τις (μη) υποψηφιότητες της Φώφης Γεννηματά και της Βούλας Πατουλίδου. Αποδεικνύουν ότι πολλοί από τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς μας ζουν στον κόσμο τους. Μα ποιον ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα, πέραν μιας απλής αναφοράς στο δελτίο ειδήσεων, και χρειάζονται τόσο εκτεταμένη ανάλυση;

Ειδικά για την κυρία Γεννηματά, να τι δήλωνε όταν ήταν υποψήφια στις νομαρχιακές εκλογές:

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά στον Alpha 98,9, 5.10.2006
- Θα μείνετε όλη την 4ετία στην Υπερνομαρχία;
«Οι Νομάρχες έχουμε συνταγματικό ασυμβίβαστο και δεν μπορούμε να είμαστε υποψήφιοι βουλευτές αν δεν λήξει η θητεία μας, ακόμα και αν παραιτηθούμε. Η πρόθεσή μου και η βούλησή μου είναι να υπηρετήσω τη θητεία μου, όπως το έκανα και την προηγούμενη φορά. Πολλοί θεωρούσαν ότι θα τα παρατήσω στη μέση, αλλά δεν το έκανα. Έμεινα μέχρι το τέλος. Δώσαμε μια μάχη με τον κ. Σγουρό και τον κ. Μίχα, εκτιμώ πετυχημένη, και είμαι αισιόδοξη ότι και οι πολίτες το βλέπουν αυτό».

- Τι είναι αυτό που σας κάνει να μένετε στην Υπερνομαρχία και δεν μπαίνετε στην κεντρική πολιτική σκηνή;
«Η καθημερινότητα, η ποιότητα της ζωής μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την αμεσότητα που έχει δεν μπορεί παρά να είναι η κεντρική πολιτική σκηνή. Ασχολούμαστε καθημερινά με τα προβλήματα του πολίτη, δίνουμε λύσεις. Αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Το να βλέπεις ένα έργο σου να παραδίδεται, είναι ικανοποίηση».

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά στον Alpha 98,9 21.03.2007
- Αν προκηρυχθούν εκλογές και ο κ. Παπανδρέου σας προτείνει να είστε υποψήφια, τι θα κάνετε;
«Δεν έχουμε αυτή δυνατότητα γιατί από το Σύνταγμα δεν μου επιτρέπεται να το κάνω. Υπάρχει ασυμβίβαστο. Αυτό συμβαίνει μόνο για τους Νομάρχες. Θεωρώ ότι είναι πέρα για πέρα άδικο και είναι ένας φόβος για την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που δεν έχει βάση».

(Το βρήκα από το PRESS-GR: 1, 2, 3)

Επίσης:Να τι δήλωνε και η Ντόρα Μπακογιάννη ούσα Δήμαρχος Αθηναίων:
Λόγος-συμβόλαιο μείον 9 μήνες περίπου

Ετικέτες ,